Reviews Personal Training

Reviews Personal Training

Reviews

Een aantal verhalen van klanten over hoe ze de trainingen en behandelingen hebben ervaren.

“Trainen met Alex is heel persoonsgericht. Niet dat klassieke trekken en duwen aan gewichten maar gerichte aandacht, afwisselend en stapsgewijs.” | Robbert

Variatie per spiergroep klein en groot, alles wordt minder stug.
Kruiselingse verbanden kent hij, over billen, schouders en rug.
Steeds opnieuw doet Alex het jou voor, totdat jouw lijf het vertrouwt.

In zijn aanpak is Alex gedoseerd, focus op balans en creatief.
In Coronatijd bouwt hij buitentent en band-slee, innovatief.
Hij motiveert je met energie, licht-uitdagende stem én compassie.

Elastiek, hex bar, step, bosubal, kettlebell en halterschijf,
indien nodig Mylogenics voor herstel naar soepel en pijnloos lijf.
Met deze personal coach krijg je een band en bewegingspassie.

Met vriendelijke groet,

Robbert Huijsman


“Alex weet je altijd weer op een hoger niveau te laten werken dan je zelf dacht te kunnen” | Loeke

“Het is inmiddels al acht jaar geleden dat ik Alex leerde kennen bij de sportschool waar ik toen het programma Afvallen en Afblijven volgde. Daar hoorde Personal Training bij en dat werd dus de eerste kennismaking met Alex. Maar zeker niet de laatste keer.

Alex is een zeer veelzijdig trainer en ik geloof dat ik door de jaren heen wel met alle facetten van zijn kunnen heb kennisgemaakt. 

Allereerst dus de Personal Training. Dat heb ik meermalen bij hem gedaan. Zowel in 1 op 1 sessies als ook in Small Group training. Alex weet je altijd weer op een hoger niveau te laten werken dan je zelf dacht te kunnen. Daarbij uiteraard rekening houdend met je beperkingen. Alex kijkt niet naar leeftijd maar kijkt naar je persoonlijke belastbaarheid

Een grote liefde van Alex en mij is Spinning. Daar weet Alex met een zeer aanstekelijk enthousiasme je tot megaprestaties te brengen op heerlijke muziek.

Alex is een zeer deskundige behandelaar op het gebied van Mylogenics. Hij heeft mij goed geholpen bij een zeer pijnlijke schouder waar zowel de huisarts, medicijnen en de fysiotherapeut geen raad mee wisten. Maanden heb ik er mee rondgelopen. Tot ik bij Alex een mylogenics behandeling kreeg en de pijn was zo goed als verdwenen.

Creativiteit is hem ook niet vreemd in deze Corona-periode. In de zomermaanden van 2020 boodt hij Bootcamp sessies aan nabij zijn huis, lekker in de buitenlucht. En nu in de koude wintermaanden van 2021 gaat de PT-training gewoon door in een grote party-tent.” – Loeke


“Mylogenics. Het ís dan officieel wel geen magie, voor mij heeft het magisch resultaat….” | Sandra

Ik ken Alex al jaren; we zijn collega’s op dezelfde sportschool in Rotterdam. Ik geef al jaren les in het programma BodyPump en de afgelopen acht maanden had ik vreselijke last van mijn linkerschouder.

Als doorgewinterde, eigenwijze instructeur dacht ik dat het met wat rust beter zou gaan – ik had vast een verkeerde beweging gemaakt tijdens mijn normale werkzaamheden of tijdens het geven van een sportles.

Niet dus. Dan maar door de pijn heen en gewoon trainen, want rust had geen effect. De pijn werd niet erger, maar ook niet minder. Rust, trainen, massage, fysiotherapie: alle paden heb ik bewandeld maar zonder resultaat: de pijn bleef. En werd langzaam maar zeker erger. Tot ik er een maand of twee geleden klaar mee was. Hoewel je went aan pijn, ging dit teveel een stempel drukken op mijn normale leven. Ik was uitbehandeld bij mijn ‘vaste fysio’, die niet meer voor me kon doen dan (tijdelijke) symptoombestrijding. Ik ging met een verwijzing van de huisarts naar de orthopeed. Röntgenfoto’s en een MRI gaven geen rare dingen aan: technisch gezien was er niets mis met mijn schouder. Nog altijd had ik geen idee waar de klachten vandaan kwamen, maar dat ik ondertussen een verkeerd bewegingingspatroon had aangeleerd om de pijn zoveel mogelijk te vermijden, was meer dan duidelijk. Via een andere fysiotherapeut, die ik op advies van de orthopeed bezocht, kreeg ik te horen dat mijn schouderblad verkeerd bewoog en dat ik, om mijn schouderblad te stabiliseren, eenvoudige oefeningen moest doen. Dus toog ik voor deze oefeningen naar de sportschool en liep ik Alex tegen het lijf.

Hij zag mijn frustratie en we raakten in gesprek. Ik vertelde hem dat ik nu door mijn pijnklachten zó belemmerd werd en dagelijks pijn had, dat ik door alle hoepels van de hele wereld zou willen springen als daarmee de pijn eindelijk over zou zijn. Hoe irritant is het, als je niet eens een koffiemok uit de kast kunt pakken of je jas normaal aan kunt trekken en ‘s nachts wakker wordt van de pijn!

Alex vroeg me of ik tien minuutjes tijd had. Na een aantal simpele vragen van hem en kleine testjes om te kijken, wat ik wel en niet kon en waar de klachten wellicht vandaan kwamen, ging hij aan de slag. Gewoon, in de lounge van de sportschool. Door druk uit te oefenen op één bepaalde plek in mijn oksel – en ja, op dat drukpunt had ik de volgende dag een blauwe plek – en me te helpen bepaalde bewegingen te maken, merkte ik dat ik de bewegingsuitslag groter kon maken en vooral: de bewegingen pijnvrij kon uitvoeren! Ik kon het bijna niet geloven maar wát was ik blij……. zo blij zelfs, dat ik bang was dat ik misschien té blij was: wellicht zou het effect morgen na het opstaan wel verdwenen zijn. Maar niets was minder waar. Een nacht pijnvrij slapen en een dag pijnvrij bewegen. En nóg een. En nóg een. En gewoon mijn winterjas aan kunnen doen zonder pijn. Mijn hand uit kunnen steken om richting aan te geven op de fiets. De trekschakelaar van de lamp te kunnen bedienen zonder pijn. En mijn koffiemok te pakken vanuit mijn keukenkastje. Allemaal eenvoudige bewegingen, die ik maandenlang niet had uit kunnen voeren……………

Gisteren heb ik voor het eerst weer ‘echt’ kunnen sporten, hééérlijk! Dus nu geniet ik van een welverdiende pijn. Namelijk spierpijn. En dat is véle malen fijner dan de pijn die ik had, dus Alex: BEDANKT!!!


“Na de 5e les begon ik echt een behoorlijke verbetering te zien en na ca 15 lessen was ik echt pijn vrij” | Jeroen

Ik ben in september 2014 begonnen met personaltraining bij Alex.
Dit kwam doordat ik enorm last had van mijn rug en het omdraaien in bed en het aantrekken van sokken een kwelling voor mij was.  Ook het tennissen wat ik graag doe ging bijna niet meer.

Ik was al een half jaartje lid van Fitland maar merkte dat ik in mijn eentje niet veel verder kwam. Uiteindelijk heb ik Alex op de werkvloer aangesproken en van mijn klachten verteld.

Eerst heb ik nog een proeflesje genomen om te kijken of hij wat met mij kon en daarna hebben wij een plannetje van 20 lessen gemaakt.  Na de 5e les begon ik echt een behoorlijke verbetering te zien en na ca 15 lessen was ik echt pijn vrij. Ook op mijn werk schoot het wel eens in mijn rug en stond ik een minuutje stijf tegen een muur ook deze klachten zijn volkomen verdwenen.

In mijn eentje was ik nooit zover gekomen,maar doordat Alex net een stukje meer uit je haalt voel ik mij een stuk sterker.  Ook let hij zeer goed of je de oefening op een juiste manier doet.
Inmiddels heb ik 2 van mijn broers die vergelijkbare klachten hadden aan de personaltraining bij Alex geholpen.

Met 1 broer train ik nu samen op maandag morgen bij Alex (kunnen we de kosten samen delen)

Mijn conclusie is dat volgens mij heel veel fysieke ongemakken door goede training en begeleiding kunnen worden opgelost. Een personaltrainer is een investering in je lichaam en dat is wat waard.

Net met mijn broer weer een nieuwe sessie van 25 lessen afgenomen en hoop nog vele jaren bij Alex te trainen.

Jeroen Matti
58 jaar


Mijn ervaring met Mylogenics | Wil

Ik kan niet anders zeggen dan dat het mij enorm geholpen heeft.
Had het “achteraf” veel eerder moeten doen.

De klachten die ik had waren pijn in de onderrug met uitstraling naar het bovenbeen.

Heb veel onderzoeken en behandelingen gehad zoals: fysio, dry needling, orthopeed, ostheopaat en zelfs een facet blokkade (pijnpoli) haalden niets uit.

Uiteindelijk kwam ik bij de neuroloog terecht, die constateerde dat er een zenuw bekneld zat met daarbij een slijmbeursontsteking.

Ik moest maar weer aan zware pijnstillers.

Gelukkig hoorde ik in die periode over Mylogenics, en heb me laten behandelen.

De behandeling ervaar ik niet als prettig, de dagen na de behandeling heb je een doof gevoel op de behandelde plek met soms blauwe plekken. Het is echt op je tanden bijten maar weet nu dat ik daarna 6 tot 8 weken pijnloos door het leven kan.


“Mijn ervaring met PT en Alex is zeer positief!” | Maartje Windau

Hallo Allemaal,
Mijn naam is Maartje Windau, Ik heb Personal Trainer Alex van Tiel in 2011 leren kennen toen ik naast groeplessen en zelf trainen ben begonnen met Personal Training.
Ik wilde een aantal kilo’s eraf hebben en een betere conditie krijgen en toen er de mogelijkheid was om twee proeflessen PT te doen heb ik dit meteen gedaan. Dit was mijn 1e kennismaking met Alex en na die twee lessen was ik overtuigd dat hij mij verder kon helpen met het bereiken van mijn doel.
Mijn ervaring met PT en de Alex is zeer positief! Als ik even niet zelf de motivatie kon vinden om naar de sportschool te gaan was het prettig om een afspraak te hebben staan met mijn trainer om die stok achter de deur te hebben, want ik kan soms best lui zijn (wie niet…?)

Over de trainingsessies zelf ben ik altijd zeer te spreken, Ik heb gemerkt dat een uur PT veel effectiever trainen is dan als je zelfstandig bezig bent, je pakt veel meer de total body workout mee. Alex lette altijd goed op mijn houding en ademhaling en kon goed inschatten wanneer het teveel was. Vanwege zijn professionele achtergrond en zijn kennis van het menselijk lichaam wist hij wat ik aankon en stelde de training daarop in.

Naast dat de training zeer effectief is, is het ook nog eens heel leuk! Wat een paar minuten lijken is al gauw een heel uur training, mede doordat Alex iedere keer een afwisselende workout opstelt, het is nooit saai!

De gewone workouts PT combineerde we vaak met een sessie knock out, waarbij ik me lekker mocht uitleven d.m.v. boksen en trappen. Na een lange dag op het werk is het een lekkere uitlaatklep en je bent op een leuke manier aan het sporten! Mijn coördinatie en snelheid gingen met sprongen vooruitgaat!

PT-er Alex is iemand die mij een goede workout geeft maar die mij ook stimuleert en motiveert, niet alleen om mijn doelen te bereiken maar ook om mijn grenzen op te zoeken. Zijn enthousiasme geeft mij weer een extra boost en motivatie om door te zetten! Voor mijn gevoel werkten we altijd samen om mijn doel te bereiken en dat is een zeer fijn idée, om te weten dat je er niet alleen voorstaat.

Mede dankzij Alex ben ik heel veel kilo’s kwijt (ook m.b.v. een ander voedingspatroon) en heel veel centimeters in omvang, mijn conditie is verbeterd en ik voel me fitter en gezonder, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk omdat ik veel beter in mijn vel zit.

Samen met Alex heb ik een bijzondere reis doorgemaakt, alhoewel we qua fysieke locatie niet verder dan de sportschool zijn geweest ;-). De momenten die we samen hebben doorgebracht heeft me geholpen in het zijn van de persoon die ik nu ben, en voor het eerst in mijn leven ben ik blij met mezelf. Dat is toch iets waar ik heel trots op ben en waar ik Alex heel dankbaar voor ben! Mijn verhaal is gefilmd door Hart van Nederland waarin Alex ook een rol speelde. Mocht je nog twijfelen over PT dan zeg ik gewoon DOEN!

http://www.hartvannederland.nl/nederland/zuid-holland/2013/afvallen-populair-goed-voornemen/

“Wanneer je uit comfortzone bent, boek je succes” | Anja Mulder

Halverwege december 2014 ben ik gestart met het trainen onder begeleiding van Alex.

Ik ging aan de slag met 3 toverwoorden:

  • Planning
  • Variatie
  • Balans

Deze 3 woorden mocht (niets moet) ik gaan toepassen in voeding en sport. Het lijkt simpel, maar ik had het gevoel dat heel mijn leven op zijn kop stond door gezond en gevarieerd te eten en een aantal keer in de week te sporten.

Ik werd gerustgesteld door Alex. “Wanneer je uit comfortzone bent, boek je succes” zei hij. Nou, uit mijn comfortzone was ik! De trainingen waren pittig, maar leuk en al snel kwamen de resultaten. Ik verloor zowel gewicht als centimeters. Alex is er gedurende mijn trainingsperiode altijd voor me geweest. Zo is hij ontzettend goed bereikbaar, onder andere via de app. Niet zelden kwam het voor dat ik de dag na een zware training een app van hem kreeg met de vraag hoe het met me ging, spierpijn? Deze persoonlijke aandacht, zijn motivatie en geduld hebben bijgedragen aan mijn vooruitgang. Het plannen en het variëren van de maaltijden ging mij ook steeds beter af. Mede door de toepassing van “mylogenics”  ging ook het hardlopen steeds beter. Kortom alles ging goed! Tot het moment van mijn blessure. Zweepslag in mijn kuit. De woorden van Alex waren: “Dit is een tegenslag, het is aan jou hoe je er mee om gaat”. Met een aangepast trainingsschema en de juiste woorden op het juiste moment van Alex, ben ik mijn blessuretijd achteraf gezien heel goed doorgekomen.

In mei 2015 was ik inmiddels meer dan 20 kilo lichter en voelde ik mij beter dan ooit! Dus tijd voor een nieuw doel. Het lopen van een halve marathon in september.

Heel spontaan had ik mij hiervoor aangemeld, maar toen de datum in zicht kwam, werd ik zenuwachtig. Zal ik het halen? Kan ik dat wel? Door de motivatie van Alex en zijn vertrouwen in mij, begon ik op 6 september aan mijn eerste halve marathon. In deze loop viel alles samen. Alles wat ik had geleerd over goede voeding, het vertrouwen in mijzelf, het weten wat je lichaam aankan en het genieten van een fit lichaam.


“Al direct de volgende dag was er een hele verbetering waarneembaar. De pijn was veel minder.” | Sandra van Tiel

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik een enorme pijn in mijn duim ontwikkelde. In de weken erna verspreidde deze pijn zich naar mijn onderarm, bovenarm en schouder. De huisarts verzocht dat er een röntgenfoto gemaakt werd van de duim. Daar was geen afwijking op te zien. Ik werd doorverwezen naar een manueel therapeut. Door het doen van oefeningen en het losmaken van de spieren rondom nek en schouder, waren er af en toe momenten dat de pijn verminderde. In die tijd was mijn broer, Alex van Tiel, bezig met de opleiding om Mylogenics aan te leren. Hij wilde me graag onderzoeken en een behandeling geven om alles wat hij net geleerd had in de praktijk te  brengen. Moet eerlijk zeggen dat de behandeling erg pijnlijk was. Al direct de volgende dag was er een hele verbetering waarneembaar. De pijn was veel minder. Binnen 3 weken heb ik nog een behandeling ondergaan. Ook hierna weer minder pijn. De pijn die overbleef bleef maar een beetje zeuren en na een derde behandeling was alle pijn verdwenen. Na een jaar begon de pijn weer langzaam aan terug te komen. Na een eenmalige behandeling is ook dit weer de kop in gedrukt.